м. Херсон, вул. Перекопська, 87
Зворотній дзвінок
Чи потрібно вкривати рослини взимку
07.12.2020

Чи потрібно вкривати рослини на зиму?

Питання неоднозначне. Здебільшого наша компанія не вкриває рослини. У нас, на півдні України, добре зимують і гібіскуси, і магнолії, і гортензії, і майже всі хвойні.

Як перевірити чи потрібно укриття: вводимо в гугле точну повну назву рослини і шукаємо пункт «зона морозостійкості». Якщо рослина відноситься до зони 7 і нижче (5, 4, 3, ...), то утеплювати її взимку не потрібно.

І ще важливий нюанс про укриття: навіть якщо рослина погано переносить морози, потрібно бути уважним до погоди, тому що у разі сильного потепління (а у нас у Херсоні таке часто буває взимку) укриття може негативно позначиться на здоров'ї рослинності.

На фото ми звели невелику тепличку для Пампасної трави (вона ж Кортадерія). Вона не зовсім пристосована до нашої зони. Але зверніть увагу, що укриття ми зробили таким, щоб у разі потреби можна було легко звільнити саджанці.

Ми не є прихильниками постійного утеплення. Тому що з нашим кліматом утеплення рослин швидше погіршує ситуацію, ніж допомагає. Краще реагувати ситуативно. Наприклад, магнолії витримують мороз до -15 градусів. Якщо такі заморозки наближаються – укрили кущ, сильний мороз закінчився – зняли укриття. Так ви зможете зберегти рослину і від перемерзання, і від негативних наслідків укриття.

Але при підготовці до зими, не забудьте приділити увагу колоноподібним хвойним: ялівцям, туям, кипарисам. Їх не потрібно вкривати, але стягнути шпагатом (обв'язати крону) потрібно обов'язково. Це пов'язано з тим, що взимку під час снігопадів вони можуть зашкодити.

Для того, щоб бути впевненими в тому, що вся рослинність готова зустрічати морози, ви завжди можете викликати наших фахівців. Вони вивчать флору та проведуть необхідні заходи для того, щоб навесні ваші рослини зустріли вас буйною зеленню та порадували цвітінням!


(067) 55 11 015
(050) 08 07 606

Залишити відгук
Поділитися: